| Posted: 26-January-09 prie 10:18am | IP Logged
|
|
|
Labas,
ir dziugu ir nelabai kad toks susidomejimas filmais :) dziugu kad ir kiti jais domisi, nelabai dziugu kad lietuvoje konkurencija susidarys, galvojau kad as vienintele tokia 
na is esmes man tikrai patinka viskas. Bent jau mano Uni visi moduliai yra teorija, praktikos nedaug taciau jei nori kazka daryt, yra universiteto bureliai, film society yra labai stipri, ir patys studentai destytoju padedami stato filmus ir t.t.
Pirmais metais tai buvo paciu pradzia: mokemes american films ir world cinema... o jau po to kitais metais galima rinktis ir specializuotis kas tave labiau traukia... nuo animacijos iki literaturos adaptaciju... labai platus pasirinkimas.
egzaminu nera, visas ivertinimas - coursework, o tai reiskia rasinius/ese.
as dabar per erasmusa vokietijoj, tai filmu cia nesimokau... ir kiek zinau paskutiniais metais manes laukia ilgos eses rasymas apie 10 000 zodziu...
Galimybes po studiju... sito irgi tiksliai dar nezinau :) aisku galima i bet kokia sriti lysti, kur reikalauja tik bachelors diplomo, nesvarbu ka baiges...
bet aisku filmu sritis o ypac rasymas, kritikavimas (zurnalistika) yra labai sunku ten patekti. Bet kazkoki darba filmu srityje galima rasti, o po to jau per pazistamus irgi kilti ir siekti norimo darbo... tiesa jei univere gerai mokaisi ir su kokiu destytuvu gerai sutari jis/ji igi gali patarti ar net parekomenduoti kur ieskoti darbo...
Man patiko kad galima joint honours imti t.y du dalykus iskart mokytis, nes as tikrai sunkiai isivaizdavau kas yra tos film studies... del to imiau su vokieciu kalba kuria jau neblogai mokejau ir tikriausiai savo ateiti sieksiu su butent kalba, o ne filmais. taciau ir dabar bandau gauti koki darbeliuka lietuviskuose websaituose, recenzijas rasyti ar ka, vis kazkokia patirtis filmu srityje.
net jei ir nedirbsiu filmuose, man buvo tikrai idomu studijuoti, nes jau vien kiek filmu pamatai, i juos pasiziuri is kito kampo, daug visokiausiu teoriju prisiskaitai. Idomu!
Bet cia as tik apie save ir Kent Uni... Apie kitus nelabai ka zinau :)
Kas dar tik stoti ruosiasi, gali parsisiusti knygutes nemokamai apie universitetus ir ju siulomus kursus...
nezinau, klauskit dar, bandysiu atsakyt
__________________ University of Kent
Film studies and German, Ba Hons, final year
|